Tūrisma izstādē «Balttour–2010»

Lielākajā Baltijas valstu tūrisma izstādē «Balttour–2010», kas norisinājās no 5. līdz 7. II Ķīpsalas hallē, plaši izskanēja Dundagas vārds.

Par Kolkas pagastu vēstīja koklētāju ansamblis, SIA «Kolkasrags» vadītājs Jānis Dambītis un lauku mājas «Ūši» saimniece Dženeta Marinska, Dundagas — Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Alanda Pūliņa un vides gide Laila Pabērza. Pirmo reizi šajā izstādē atsevišķā stendā pie Piļu un muižu asociācijas bija pārstāvēta arī Dundagas pils — ar dārgumu lādi un trim viduslaiku dāmām: Baibu Dūdu, Smaidu Šnikvaldi un Rutu Bērziņu.

Dundagas novadu daudzinājām kopā ar Talsu un Rojas tūrisma informācijas centru. Šī gada galvenā tēma: Kurzemes dižie vīri un viņu iedvesmotā un veicinātā tautas atmoda un uzplaukums. Tāpēc tūristus aicinām iepazīt Krišjāņa Barona un Krišjāņa Valdemāra dzimtās un bērnības dienu vietas Ziemeļkurzemē. Tādēļ arī izstādē bijām tērpušies gan jūrnieku kreklos, gan tautastērpos.

Kopā ar Valdemāra tēlu izstādes dalībnieki varēja nofotografēties, no Barona «Dainu skapja» izvilkt pa tautasdziesmai, bērni — trenēties burukuģu būvē. Drusku jāpacīkstas izstādes apmeklētājiem bija ar mūsu sagatavotajām krustvārdu mīklām par abiem dižajiem vīriem, lai nopelnītu brīvbiļeti ieejai Dundagas pilī un Rojas muzejā. Visu izstādes laiku apmeklētājiem rādījām arī filmu «Burinieku gadsimts».

Dundagas pils trÄ«s viduslaiku dāmas svētdien izstādē vēra vaļā pils dārgumu lādi. Garām ejoÅ¡ais RÄ«gas pilskungs izskatÄ«jās ne pa jokam nobijies, uzzinot, ka par Dundagas pils dārgumiem iespējams nopirkt ne tikai RÄ«gas pili, bet pat visu RÄ«gu…

Izstāde ir tikai sākums dižvīru tēmas attīstībai, kā arī iecerēm pili padarīt pievilcīgāku. Veidosim sīkāku ceļvedi vairākās valodās, Rīgā plaši iepazīstināsim ar filmu «Burinieku gadsimts», aicināsim ciemos žurnālistus, strādāsim, lai tūristi mūs pamanītu un brauktu šurp no Ventspils, no Rīgas un pavisam tāliem novadiem.

Alanda Pūliņa, TIC vadītāja