Devītais «Dunduriņš»

26. II devīto gadu pēc kārtas bērnudārzā «Kurzemīte» bija ielidojis lielais Dundurs.

Viņš secināja, ka tik aukstas ziemas nav bijis nevienu gadu, kopš šeit notiek jauno talantu konkurss «Dunduriņš», bet, kad parādās mazie dunduriņi, tad viņš zina — tuvojas pavasaris. Ja reiz tā, jāievingrina balsis. «Zzzz,» uzsāka Dundurs, un mazie dunduriņi atbildēja: «Zzzz». Pēc dunduriņu frizūru parādes visi kopā nodziedāja «Dunduriņa» himnu un gaidītais ciemiņš jauno talantu konkursu pasludināja par atklātu.

Dunduriņi skaitīja dzejolīšus un dziedāja, kāds kopā ar savu mammu, kāds — ar māsu. Vienubrīd pazuda mūzika, un Dundurs aicināja to meklēt, bet nevajadzēja — atradās pati. Starp uzstāšanās reizēm visi kopā ar ciemiņu izkustināja spārniņus, izspēlēja rotaļu «Divi mazi putniņi sēdēja krūmā» un nodejoja «Putniņu deju». Bet konkursa nobeigumā ar savu priekšnesumu uzstājās dunduriņš, klauns Rūdolfs kopā ar mammu Dainu. Ko tādu vēl «Dunduriņš» nebija piedzīvojis!

Kad nu konkurss bija izskanējis, notika apbalvošana — katrs dalībnieks saņēma pa diplomam un dāvaniņai. Bērnudārza vadītāja Anita Krūmiņa sacīja paldies vecākiem un Dunduram un novēlēja, lai tas nākamgad atkal ir možs un klāt.

Diāna Siliņa