Konkurss «Dabas daudzveidības mirkļi!»

Dabas aizsardzības pārvalde

Dabas aizsardzības pārvalde izsludina radošo darbu konkursu «Dabas daudzveidības mirkļi!». Aicināti piedalīties visi interesenti, kas vēlas izzināt dabas daudzveidību un dalīties ar iegūtajiem iespaidiem un novērojumiem. Konkursa devīze: «Ieraugi, pastāsti un dzīvo līdzi dabai!».

Gaidām nelielus radošus darbus, kuros attēloti autoru vērojumi un pārdzīvojumi par Latvijas dabas daudzveidību un tās izzināšanu.

Latvijas daudzveidīgo dabu veido tūkstošiem augu un dzīvnieku sugu, tās izpausmes mainās līdz ar gadalaikiem. Jūsu piemājas zālienā rāpo simtiem kukaiņu, starp tiem — vairāku sugu vaboles. Mežā dzied simtiem putnu. Vai pazīstat to balsis? Pļavā zied simtiem puķu. Vairākas no tām varbūt ir aizsargājamas. Ielūkojieties ciešāk, meklējiet un izziniet Latvijas krāšņo dabu! Meklējumus, atklāsmes un emocionālos pārdzīvojumus par dabas daudzveidības izpausmēm atspoguļojiet stāstos, iemūžiniet fotogrāfijās un sūtiet mums!

Konkurss notiek no 2010. gada 8. III līdz 31. III trīs posmos.

Ziemas un pavasara posms — 8. marts – 31. maijs; vasaras posms — 1. jūnijs – 31. augusts; rudens posms — 1. septembris – 31. oktobris.

Katra posma labāko darbu autori saņems dažādas balvas no konkursa atbalstītājiem, kā arī bezmaksas ekskursiju kādā no Latvijas īpaši aizsargājamām dabas teritorijām zinošu gidu pavadībā.

Atgādinām, ka ar ziemas un pavasara tematiku saistītie darbi iesniedzami līdz 31. V!

Plašāk par konkursu, tā nolikums un anketa atrodama Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā.

Konkurss notiek līdztekus citiem Starptautiskā bioloģiskās daudzveidības gada pasākumiem, lai iesaistītu sabiedrību Latvijas dabas daudzveidības izzināšanā un novērtēšanā, rosinātu cilvēku vēlmi doties dabā, kā arī radītu izpratni par vajadzību saudzēt un saglabāt dabas vērtības, tā nodrošinot tās ilgtspējību.

Konkursu atbalsta UNESCO, Vides ministrija, Latvijas Dabas fonds, Latvijas Dabas muzejs, Gaujas NP fonds un muzejs «Andrupenes lauku sēta».

Informāciju sagatavoja Rita Jakovļeva,
Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste