Pārtikas produktus iegādājies legālā tirdzniecības vietā — veikalā, tirgū vai no zināma, jau pārbaudīta zemnieka. Lai pasargātu savu un tuvinieku veselību, nepērc nezināmas izcelsmes, apšaubāmas kvalitātes pārtikas produktus, neiegādājies tos neatļautās tirdzniecības vietās — pagalmos, tirgū no tā saucamajiem ratiņtirgotājiem, no automašīnu bagažniekiem, kāpņutelpās.
Izvēlies svaigus produktus, kurus vari izlietot ražotāja norādītajā derīguma termiņā. Nepērc pārtikas produktus, kam beidzies derīguma termiņš, ir bojāts iepakojums, ir aizdomīga smarža, krāsa vai konsistence.
Atgriežoties mājās, pārtikas produktus, kas jāuzglabā aukstumā, piemēram, gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus, zivis, salātus ar krējumu, majonēzi vai augu eļļu, saldos ēdienus, konditorejas izstrādājumus ar krēmu, nekavējoties ieliec ledusskapī. Atceries — jēlos produktus gan uzglabā, gan apstrādā atsevišķi no gatavajiem. Ledusskapī neturi svaigus dārzeņus vai, piemēram, sieru, blakus jēlai gaļai vai zivīm. Jēlu produktu gatavošanai izmanto atsevišķus virtuves piederumus — dēlīšus, nažus, traukus vai arī tos pirms citu produktu apstrādes rūpīgi nomazgā ar trauku mazgāšanas līdzekli.
Pirms ēdienu gatavošanas nomazgā rokas ar ziepēm! Mazgā rokas arī pēc darbošanās ar jēlproduktiem, tualetes apmeklējuma un saskarsmes ar dzīvniekiem.
Īpaši uzmanīgiem jābūt, pērkot un gatavojot gaļu: